Mesterasszony konty-Hólabda sütemény

Mesterasszony konty /hólabda/

Leggyakrabban esküvőkön un. kínáló süteményként készítették a vendégek fogadására. De ünnepeken is gyakran sütötték a faluban.

Mogyoród Értéktár

A sütemény receptje:

- 12 db. tojássárgája
- 1/2 dl. rum
- 2 deka élesztő
- 3 deka vaj
Annyi lisztet teszünk hozzá, amennyit fölvesz. Felszeleteljük, hogy a csíkokból akkora gömböket tudjunk csinálni, ami a sütő eszközbe beleférjen Forró zsírban kisütjük majd vaníliás porcukorral megszórjuk.

„ A weboldal az Agrárminisztérium és a Hungarikum Bizottság támogatásával valósult meg
a HUNG-2020 kódjelű "Mogyoródi Népviselet" c. pályázat keretében.”