Lourdes-i barlang

Lourdes-i barlang

Lourdes városka közelében 1855-ben a szegény, tanulatlan 14 éves Bernadettnek többször is megjelent a Szűzanya. Imára kulcsolt kezében aranyzsinórra fűzött olvasót tartott. Megbízta a kislányt, hogy mondja meg a papságnak, hogy építsenek kápolnát, és jöjjenek körmenetben a jelenések helyére.

A jelenések híre mindenfelé elterjedt, a zarándoklatok egyre szaporodtak, a csodák száma egyre növekedett. A lourdes-i jelenések híre hazánkban is felkeltette a Szűz Mária iránti tiszteletet, és a templomainkban elkezdtek oltárt emelni a Lourdes-i Szűz tiszteletére. A mogyoródi templomban a jobb oldali mellékoltár épült a Lourdes-i Szent Szűz tiszteletére.

1967-ban a templom bejáratától balra alakították ki a Lourdes-i Kápolnát. 2006-ban, Karácsondi Mihály atya idejében, Hutter György és csapata a templomkertben felépítette a Lourdes-i barlangot. A templom és a plébánia előtti támfal építéséből megmaradt dunabogdányi andezit követ használták fel a barlang építéséhez. 2010-ben Marosán László képzőművész átfestette Szűz Mária és Bernadett szobrát.

„ A weboldal az Agrárminisztérium és a Hungarikum Bizottság támogatásával valósult meg
a HUNG-2020 kódjelű "Mogyoródi Népviselet" c. pályázat keretében.”